Til arrangement

Alf van der Hagen:Om Ingvar Ambjørnsens liv og forfatterskap

Litteratur og forteljing
Vaksne
Ungdom

Bli bedre kjent med en av norges mest populære forfattere!

Legg til i kalender
Bilde av Alf van der Hagen
Bilde av Alf van der Hagen
Bilde av Alf van der Hagen

Arrangementet krev billett

Dato

ons 18. september

Tid

13:00 - 14:15

Stad

Tysvær bibliotek - Storsalen

Arrangør

Samarbeid med Tysværtunet kulturhus
Kjøp billett

Høsten 2023 utga Alf van der Hagen den kritikerroste samtaleboken Ønsk meg heller god tur. Gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg har Ingvar Ambjørnsen fortalt sitt liv i åpenhjertige samtaler, og i boken får leserne være med som flue på veggen.

I dette foredraget forteller Alf van der Hagen om Ingvar Ambjørnsens begivenhetsrike liv: om oppveksten i Larvik som friluftsmenneske og speider i barndommen, som naturverner i ungdommen med sterk bekymring for klodens fremtid. Senere sluttet han seg til «frikerne», en salig blanding av freakere, kunstnerspirer og småkriminelle, før han flyttet fra byen og tok arbeid på psykiatrisk avdeling på sykehus i Lier og i Bergen. Van der Hagen forteller videre om Ambjørnsens år på landbrukshøgskole, om debuten på eget forlag i Bergen, om år etter år uten fast adresse i Oslo før han flyttet til Hamburg i 1985 og ble en av Norges mest produktive og populære forfattere.


Helt siden debuten har Ingvar Ambjørnsen skrevet frem karakterer som står på kanten eller på utsiden av samfunnet, karakterer preget av angst og psykisk uro, rus og utenforskap, men også preget av varme og humor, vennskap, solidaritet ... og ikke minst sterke naturopplevelser. Bøkene hans har blitt folkelesning, høyt elsket av både unge og voksne lesere.

Med sjangeren «samtalememoarer» har Alf van der Hagen skapt en særegen blanding av kulturhistorie og forfatterbiografi. Det er prisbelønte og helt unike bøker som har gitt Alf van der Hagen en stor leserskare. Han kommer til biblioteket/ kulturhuset for å fortelle om Ingvar Ambjørnsens liv og forfatterskap.

4 dager etter foredraget kan du se Riksteatret sin forestilling "Bare Elling" i Tysværtunet. Disse to vil utfylle hverandre, og anbefales!

Billetter finner du her: https://www.tysvertunet.kulturhus.no/riksteatret-bare-elling-jm86tj/

Mer om Alf van der Hagen sin bok her:
https://oktober.no/onsk-meg-heller-god-tur

Relatert litteratur

Kontakt

Tysvær kommune
Ansvarleg redaktør: Lillian E. Rushfeldt
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygd med Libry Content