Slektsforskning

Det finnes mange ressurser for slektsforskere på nettet, men det aller viktigste er å skrive ned det du allerede vet, og spesielt det de eldste i familien vet, før de går bort. Deretter kan du lete i andre kilder, både skriftlige og digitale. Det er viktig å notere ned hvor du har opplysningene fra, enten de er muntlige, skriftlige eller digitale.

Nettsteder som hjelper deg i gang

Slekt og data – Nybegynnertips til slektsforskning

Slekt og data – Slektsforskning på 1-2-3

Arkivverket – Starte med slektsforskning

Digitalarkivet – Kom i gang med slektsgransking

Biblioteket

Tysvær bibliotek har et godt utvalg av bygdebøker og slektsbøker, stort sett fra Tysvær og Haugalandet. Bøkene finner du i basen vår som du kan søke i fra nettsiden vår. Dersom vi ikke har det du er på jakt etter, kan du bestille bøkene fra andre bibliotek. Biblioteket kan også gjøre bestillingen for deg, dersom du ønsker det.

Gamle bilder fra Tysvær
Bibliotekets samling av gamle bilder fra Tysvær inneholder også gamle arkivbilder fra Tysvær bygdeblad.

Nasjonale bildebaser
Søk i bildebaser fra Nasjonalbiblioteket, Digitalt museum, Riksantikvaren og universitetsmuseene. Her finner du bilder fra hele landet, også Tysvær.

Nasjonalbiblioteket
Mange kilder er tilgjengelige digitalt i Nasjonalbiblioteket: Søk i bøker, aviser, tidsskrifter, bilder, kart, brev og manuskripter.

Slekt og Data Haugaland

Slekt og Data Haugaland er en forening for alle som er interessert i slektsforskning og lokalhistorie på Haugalandet. De har jevnlige medlemsmøter og arrangerer også Slektskafeer sammen med bibliotekene i distriktet, der de som ønsker det kan stikke innom og få hjelp til slektsforskning.